Ιωάννινα: Σε καθεστώς ειδικών περιοριστικών μέτρων όλος ο νομός μετά τα 26 νέα κρούσματα

0

Ιωάννινα: Σε καθεστώς ειδικών περιοριστικών μέτρων όλος ο νομός μετά τα 26 νέα κρούσματα


Σε καθεστώς ειδικών περιοριστικών μέτρων τίθεται από τις 10 το βράδυ ολόκληρος ο Νομός Ιωαννίνων. Η απόφαση ανακοινώθηκε αργά το απόγευμα της Τετάρτης και μετά το νέο αρνητικό ρεκόρ με 26 θετικά κρούσματα.

Νέα εστία διασποράς εντοπίστηκε στο Μέτσοβο, καθώς διαπιστώθηκαν 5 τουλάχιστον κρούσματα σε κατοίκους της ορεινής κωμόπολης που συμμετείχαν πρόσφατα σε βάφτιση στην πόλη των Ιωαννίνων, ενώ μικρότερο αριθμό κρουσμάτων μετρούν και τα Πράμαντα.


Σήμερα ορισμένα καταστήματα στο Μέτσοβο έμειναν κλειστά, ενώ έγινε απολύμανση στο δημαρχείο και τα σχολεία της κωμόπολης. Ο δήμαρχος Μετσόβου, Κώστας Τζαφέας, βρίσκεται σε καραντίνα για προληπτικούς λόγους.


Την ίδια στιγμή 10 υγειονομικοί υπάλληλοι των δύο Νοσοκομείων της πόλης νοσούν. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε η ΠΟΕΔΗΝ, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων νοσούν τέσσερις υγειονομικοί υπάλληλοι: ένας διοικητικός, ένας τεχνικός, ένας τεχνολόγος και ένας νοσηλευτής.
Στο Νοσοκομείο Χατζηκώστα έχουν διαγνωστεί θετικοί στην Covid-19 έξι υγειονομικοί υπάλληλοι και συγκεκριμένα, δύο νοσηλεύτριες, ένας χειριστικής ακτινολογικού, ένας τεχνικός και ένας παρασκευαστής.

 

Αναλυτικά τα περιοριστικά μέτρα:

  • Απαγόρευση λειτουργίας όλων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τις 12 τα μεσάνυχτα έως τις 05.00 της επομένης.
  • Αναστολή κάθε είδους εκδήλωσης όπως πάρτυ, εμποροπανηγύρεις, λιτανείες, κλπ.
    Εξαιρούνται της αναστολής οι λαϊκές αγορές, οι οποίες θα λειτουργήσουν με όριο απόστασης μεταξύ των πάγκων των πωλητών (5) μέτρα και το 50% της δυναμικότητας ανά κατηγορία πωλητών.
  • Απαγόρευση κάθε είδους συνάθροισης πολιτών άνω των 9 ατόμων για οποιονδήποτε λόγο, τόσο σε δημόσιο όσο και σε ιδιωτικό χώρο.
  • Στους χώρους εστίασης επιτρέπεται μέγιστος αριθμός ατόμων σε κάθε τραπέζι έως 4 άτομα, εκτός εάν πρόκειται για συγγενείς Α’ βαθμού όπου επιτρέπεται έως 6 άτομα.
  • Υποχρεωτική η χρήση μάσκας τόσο σε εξωτερικούς όσο και σε εσωτερικούς χώρους.

Σημειώνεται ότι σε συνεννόηση με το Υπουργείο Οικονομικών για τις επιχειρήσεις που επηρεάζονται, είναι δυνατή η αναστολή σύμβασης εργασίας των εργαζομένων.

https://prevezafox.blogspot.com/2020/10/26.html?fbclid=IwAR19huKuwFENpDSh0_695DuaJKBHftoMSRiVHowcnrJUAyeG1AP2jD5NZh0


Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)