Νέα Δύναμη" : Ερωτήσεις στο Δ.Σ. προς τον Δήμαρχο Πάργας

0

Νέα Δύναμη" : Ερωτήσεις στο Δ.Σ. προς τον Δήμαρχο Πάργας

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέματα :

1) Ειδικό ποσοστό εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση σεισμόπληκτων μαθητών του Δήμου Πάργας

2) Λειτουργία καταστήματος Ε.Τ.Ε Καναλλακίου

-Στην διαζώσης συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Δήμου Πάργας ετέθησαν από τον επικεφαλή του συνδυασμού προ της συζήτησης της ημερησίας διάταξης τα παρακάτω ερωτήματα προς τον Δήμαρχο Πάργας τα οποία συνδέει κοινός τρόπος διαχειριστικής δράσης και το ίδιο αποτέλεσμα. Ξεκινούν με την έκδοση δελτίου τύπου, ακολουθεί μία επιστολή και πέρα τούτου ουδέν :


1) Το πρώτο ερώτημα αφορά το από 12/05/2020 δελτίο τύπου με θέμα Καθορισμός ειδικού ποσοστού για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπ/ση μαθητών σεισμοπλήκτων περιοχών του Δήμου Πάργας 2020. Ερωτήθηκε ο Δήμαρχος εάν έλαβε απάντηση στην επιστολή που έστειλε στο υπουργείο παιδείας μέσω της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Πρέβεζας, ποιό το περιεχόμενο της και γιατί δεν επικαιροποίησε το δίκαιο αίτημα για ανάληψη συλλογικής δράσης και ακόμη σε ποιές ενέργειες επιπλέον προέβη για την ικανοποίηση του αιτήματος, για να λάβουμε την απάντηση ότι δεν λαμβάνει εκείνος αποφάσεις και ότι η κα. Υπουργός δεν του έστειλε απάντηση χωρίς καν να αναφερθεί σε ποιές ενέργειες προέβει πέραν της επιστολής του.

Επειδή το θέμα εξακολουθεί να είναι ακόμη στην επικαιρότητα και θα πρέπει να παραμείνει ακόμη για ένα εξάμηνο για ευνόητους λόγους καλούμε τον Δήμαρχο από κοινου με συναρμόδριους φορείς να αναλάβει άμεσα πρωτοβουλία ώστε για τους πρωτοετείς φοιτητές της περιοχής μας να γίνουν δεκτές όλες οι αιτήσεις μεταγραφής τους κατ΄εξαίρεση των υπάρχουσων προυποθέσεων στις σχολές επιλογής των και για το ακαδημαικό έτος 2020/2021 να δικαιούνται δωρέαν στέγαση και σίτηση σε Εστίες.


2) Το δεύτερο θέμα αφορά την λειτουργία του καταστήματος Ε.Τ.Ε. Καναλακίου


Ερωτήθηκε ο κ. Δήμαρχος γιατί δεν υλοποίησε την απόφαση του Δ.Σ. σχετικά με την έκδοση του δεύτερου ψηφίσματος στο σκέλος που αφορά την δημοσιοποίηση αυτού στον Τύπο και άν το εκδοθέν ψήφισμα το κοινοποίησε στην Ε.Τ.Ε. Στο ψήφισμα αυτό προτείνονται μία σειρα μέτρων πίεσης προς την Ε.Τ.Ε. στην περίπτωση η διοίκηση της Ε.Τ.Ε. δεν δεσμευόταν για την σύντομη επαναλειτουργία του καταστήματος στο Καναλλάκι, οπως απόσυρση καταθέσεων, αντικατάσταση pos από τους επαγγελματίες ,αντικατάσταση χρεωστικών-πιστωτικών καρτών.

Στην τελευταία παράγραφο του ψηφίσματος αναγράφεται ρητά << το παρόν ψήφισμα να κοινοποιηθεί στην διοίκηση της Ε.Τ.Ε. και να δημοσιευθεί στον τύπο>>.

Η απάντηση του κ. Δημάρχου ήταν λακωνική : Το θέμα το εξαντλήσαμε, την επιστολή την έστειλα.

Με την απάντηση αυτή θεωρούμε ότι ο Δήμαρχος έβαλε τέλος στην επαναλειτουργία του καταστήματος την Ε.Τ.Ε.


Καναλλάκι 02/10/2020


Ο επικεφαλής του συνδυασμού ΝΑΚΙΑΣ ΦΩΤΙΟΣ

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)