Χωριάτικη πίττα με σπανάκι και μυρωδικά του αγρού
Συστατικά (10 άτομα)
Ισοδύναμο | Μονάδα μέτρησης | Όνομα |
---|---|---|
1000 | g | Σπανάκι φρέσκο |
300 | g | Τυρί φέτα |
500 | g | Φύλλο κρούστας |
300 | g | Κρεμμύδι φρέσκο |
300 | g | Κρεμμύδι ξερό |
200 | g | Πράσο |
40 | g | PRIMERBA ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΠΑΣΤΑ ΑΝΗΘΟΣ 340 gr |
40 | g | PRIMERBA ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΠΑΣΤΑ ΜΥΡΩΔΙΚΑ ΤΟΥ ΑΓΡΟΥ 340 gr |
200 | ml | ΣΟΔΕΙΑ 5 Lt |
130 | g | PHASE ΜΑΓΕΙΡΙΚΟ ΠΡΟΙΟΝ ΜΕ ΑΡΩΜΑ ΒΟΥΤΥΡΟΥ ΗΜΙΡΕΥΣΤΗ |
2 | pc | Αυγό |
10 | g | Πιπέρι μαύρο |
Προετοιμασία
Καθαρίζετε, πλένετε και ζεματάτε το σπανάκι, το στύβετε πολύ καλά και το κόβετε.
Βάζετε στη φωτιά το λάδι και σοτάρετε ελαφρά τα κρεμμυδάκια και το πράσο.
Κατεβάζετε την κατσαρόλα από την φωτιά, προσθέτετε το Knorr Primerba Άνηθο, το Knorr Primerba Μυρωδικά του Αγρού, τα αυγά (χτυπημένα), το σπανάκι και το πιπέρι και τα ανακατεύετε.
Αλείφετε το ταψί με Phase Hμίρευστο και απλώνετε τα μισά φύλλα ένα-ένα, βουτυρώνοντάς τα με Phase Hμίρευστο.
Προσθέτετε τη γέμιση και σκεπάζετε την πίτα με τα υπόλοιπα φύλλα με την ίδια διαδικασία.
Ψήνετε την σπανακόπιτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 160-170°c για μια ώρα.
Βάζετε στη φωτιά το λάδι και σοτάρετε ελαφρά τα κρεμμυδάκια και το πράσο.
Κατεβάζετε την κατσαρόλα από την φωτιά, προσθέτετε το Knorr Primerba Άνηθο, το Knorr Primerba Μυρωδικά του Αγρού, τα αυγά (χτυπημένα), το σπανάκι και το πιπέρι και τα ανακατεύετε.
Αλείφετε το ταψί με Phase Hμίρευστο και απλώνετε τα μισά φύλλα ένα-ένα, βουτυρώνοντάς τα με Phase Hμίρευστο.
Προσθέτετε τη γέμιση και σκεπάζετε την πίτα με τα υπόλοιπα φύλλα με την ίδια διαδικασία.
Ψήνετε την σπανακόπιτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 160-170°c για μια ώρα.