Συκωτάκια κότας τηγανητά
Περιγραφή
Ωραίο φαγάκι!!
Τι χρειαζόμαστε:
- 1 κιλό συκωτάκια κότας
- 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
- αλατι,πιπέρι
- λάδι
- ρίγανη
- 1 ποτηράκι λευκό κρασί
- χυμό από μισό λεμόνι
- 1 ποτήρι νερό
Πώς το κάνουμε:
- Βάζουμε τα συκωτάκια σε ενα τηγάνι με 1 ποτηρι νερό και τα αφηνουμε να βράσουν για 3-4 λεπτα μέχρι να ζεματιστούν καλά. Χυνουμε το νερακι.
- Στο ίδιο τηγάνι αφου εχουμε αφαιρεσει τα συκωτάκια, βαζουμε λάδι και τσιγαρίζουμε τα κρεμμυδια (φρεσκο και ξερό). Προσθετουμε τα συκωτάκια και αλατοπιπερώνουμε. Αφηνουμε να τηγανιστούν και σβηνουμε με το κρασί.
- Αφου εξατμιστει το κρασακι βαζουμε την ρίγανη και το λεμόνι, ανακατευουμε και κατεβάζουμε απο τη φωτιά. Ετοιμα!!!
Λίγα μυστικά ακόμα
Ειναι τέλεια και για μεζεδάκι αλλά και για κυρίως φαγητό συνοδευμένα με πατάτες τηγανητές.