Μπριζολίτσες Φουρνιστές
Περιγραφή
Η συνταγή αυτή είναι για όσους δεν θέλουν νάναι συνεχώς πάνω από μια κατσαρόλα να προσέχουν το φαγητό αλλά να κάνουν δουλειές στο σπίτι, να πιούν καφέ με φίλους ή ακόμα και να φύγουν για 1 1/2 ωρίτσα! Δέν χρειάζονται γύρισμα και λιώνουν στο στόμα!Τι χρειαζόμαστε:
- 4-6 μπριζόλες χοιρινές (λαιμό)
- ρίγανη
- αλάτι-πιπέρι
- 4 κουταλιές σούπας lea&perrins (worcestershire) sause
- 1/2 νεροπότηρο κρασί κόκκινο
- 3-4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
Πώς το κάνουμε:
- Βάζουμε όλα τα υλικά στις μπριζολίτσες μας και τοποθετούμε σε πυρέξ. Το αφήνουμε να μαριναριστεί για καμιά ωρίτσα, αν θέλουμε και απο το βράδυ.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο μας (στον αέρα, δυνατός) και αφού σκεπάσουμε το φαγητό με αλουμινόχαρτο ψήνουμε για 1 1/2 ώρα μέχρι να μαλακώσουν καλά.
- Σερβίρεται άψογα με ρυζάκι άσπρο μπασμάτι και λαχανικά σχάρας ή καραμελωμένα καροτάκια.
Λίγα μυστικά ακόμα
Το lea&perrins worcestershire sause θα το βρείτε σε μεγάλα Σ.Μάρκετ στα ράφια με κέτσαπ, σάλτσες κλπ. Μπορεί να αντικατασταθεί με H.P. SAUSE που είναι καφέ σκούρο χρώμα, λίγο πιο πικάντικη από την κανονική κέτσαπ.