Kοκκινιστό κοτόπουλο με πιπεριές και μανιτάρια

0

Kοκκινιστό κοτόπουλο με πιπεριές και μανιτάρια


Περιγραφή

Νόστιμο φαγάκι και εύκολο στην εκτέλεση με την βοήθεια χύτρας ταχύτητας (Fischler είναι η δικιά μου)!!!
Kοκκινιστό κοτόπουλο με πιπεριές και μανιτάρια


Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 κοτόπουλο σε μερίδες χωρίς την πέτσα του
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα σε μέτρια κομμάτια
  • 2 πιπεριές Φλωρίνης κομμένες σε χοντρά κομμάτια
  • 2 πράσινες πιπεριές (τύπου κέρατο) κομμένες σε χοντρές ροδέλες
  • 1 μεγάλη κονσέρβα τεμαχισμένα μανιτάρια
  • 1/2 κουτί τριμμένη ντομάτα (ή όσο κόκκινο το θέλετε το φαγητό σας)
  • 1 κρασοπότηρο ελαιόλαδο
  • λίγο κρασί για το σβήσιμο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού γλυκιά πάπρικα


Πώς το κάνουμε:

  1. Πλένουμε το κοτόπουλο και το βάζουμε να πάρει μια βράση και πετάμε το νερό (την διαδικασία αυτή την κάνω σε άλλη κατσαρόλα για να έχω την χύτρα καθαρή).
  2. Πλένουμε ξανά το κοτόπουλο και το αφήνουμε να στραγγίξει λίγο.
  3. Βάζουμε το λάδι στην χύτρα και σοτάρουμε για λίγο το κρεμμύδι με τις πιπεριές και τα μανιτάρια (χωρίς το νερό της κονσέρβας).
  4. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου και ανακατεύουμε, ώστε να πάει το λάδι παντού.
  5. Προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι και την πάπρικα και ξανά ανακατεύουμε και σβήνουμε με λίγο κρασί.
  6. Προσθέτουμε την ντομάτα και αφήνουμε ελαφρώς να μελώσει το ζουμί.
  7. Προσθέτουμε τώρα τόσο νερό στην χύτρα, ώστε να σκεπαστούν σχεδόν τα κομμάτια κοτόπουλου (όχι εντελώς, γιατί μετά θα είναι πολύ νερουλό).
  8. Κλείνουμε την χύτρα και αφού αρχίσει να βγαίνει ατμός (η βαλβίδα ασφαλείας να έχει βγει εντελώς), αφήνουμε το φαγητό μας να βράσει για 15 λεπτά.
  9. Αν τελικά το φαγητό μας είναι νερουλό βράζουμε για λίγο ακόμη χωρίς το καπάκι της χύτρας.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)