Kοκκινιστό κοτόπουλο με πιπεριές και μανιτάρια
Περιγραφή
Νόστιμο φαγάκι και εύκολο στην εκτέλεση με την βοήθεια χύτρας ταχύτητας (Fischler είναι η δικιά μου)!!!
Τι χρειαζόμαστε:
- 1 κοτόπουλο σε μερίδες χωρίς την πέτσα του
- 2 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα σε μέτρια κομμάτια
- 2 πιπεριές Φλωρίνης κομμένες σε χοντρά κομμάτια
- 2 πράσινες πιπεριές (τύπου κέρατο) κομμένες σε χοντρές ροδέλες
- 1 μεγάλη κονσέρβα τεμαχισμένα μανιτάρια
- 1/2 κουτί τριμμένη ντομάτα (ή όσο κόκκινο το θέλετε το φαγητό σας)
- 1 κρασοπότηρο ελαιόλαδο
- λίγο κρασί για το σβήσιμο
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 κουταλάκι του γλυκού γλυκιά πάπρικα
Πώς το κάνουμε:
- Πλένουμε το κοτόπουλο και το βάζουμε να πάρει μια βράση και πετάμε το νερό (την διαδικασία αυτή την κάνω σε άλλη κατσαρόλα για να έχω την χύτρα καθαρή).
- Πλένουμε ξανά το κοτόπουλο και το αφήνουμε να στραγγίξει λίγο.
- Βάζουμε το λάδι στην χύτρα και σοτάρουμε για λίγο το κρεμμύδι με τις πιπεριές και τα μανιτάρια (χωρίς το νερό της κονσέρβας).
- Στη συνέχεια προσθέτουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου και ανακατεύουμε, ώστε να πάει το λάδι παντού.
- Προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι και την πάπρικα και ξανά ανακατεύουμε και σβήνουμε με λίγο κρασί.
- Προσθέτουμε την ντομάτα και αφήνουμε ελαφρώς να μελώσει το ζουμί.
- Προσθέτουμε τώρα τόσο νερό στην χύτρα, ώστε να σκεπαστούν σχεδόν τα κομμάτια κοτόπουλου (όχι εντελώς, γιατί μετά θα είναι πολύ νερουλό).
- Κλείνουμε την χύτρα και αφού αρχίσει να βγαίνει ατμός (η βαλβίδα ασφαλείας να έχει βγει εντελώς), αφήνουμε το φαγητό μας να βράσει για 15 λεπτά.
- Αν τελικά το φαγητό μας είναι νερουλό βράζουμε για λίγο ακόμη χωρίς το καπάκι της χύτρας.